Horní index

Rakouská a německá vína,

testovaná na obsah histaminu, 

z Burgenlandu a Porýní

Ale proč víno bez histaminu ? 

Protože histamin je látka, která je ve víně přirozeně jako vedlejší produkt fermentace, kvašení. Někteří z nás ale trpí nesnášenlivostí histaminu, histaminovou intolerancí (HIT). Proto již deset let nabízíme vína, která jsou nesprávně nazývána bez histaminu nebo antihistaminová. Správný název je , že mají neměřitelnou nebo sníženou hodnotu histaminu. 

Naši vinaři s láskou a zaujetím a velkou péčí tvoří vína, která mají hodnotu histaminu měřenou a já jim i jejich vínům zcela věřím. I proto, že mnozí z nich jsou průkopníci této specifické výroby, začátky této nelehké cesty byly někdy kolem roku 2005.

V čem je tajemství ? V naprosté čistotě během výroby, ve zdravých hroznech, v množství ruční práce při sběru, v malém množství chemie a také se v žádném případě nedoslazuje. A zbytek je výrobní tajemství každého vinaře. Vína jsou většinou bio a vegan, mohou být i košer (vína pana Hafnera). A nebojte se, není v nich nic přidáno. Budou Vám chutnat. Vždy, i když se Vás problém zvaný "histamin" netýká.

Pokud ovšem máte po víně rýmu, červené skvrny, trávicí obtíže a další příznaky,

můžete mít problém s histaminem !!!! 

Michal Vencl za eshop

www.bezhistaminu.eu


Proč pít biovíno ?

Naším zájmem je ukázat, že biovíno není jen módní záležitost, že nám přináší větší prožitek z pití, z konzumace, a naše tělo nedostává tolik chemických látek, navíc, v souvislosti s histaminem se mnohdy problémy násobí i přidaným konzervantem, stabilizátorem. Siřičitany. A těch je v těchto vínech asi 50% o proti konvenčním vínům, jednak je to dané snahou a zkušenostmi vinařů a pak zákonem.

Biovína nejsou dobarvená, doslazená, dochucená. Jsou taková, jaká je náš vinař umí udělat. A upřímně, naši vinaři je umí. Opravdu. Ráno nikoho hlava bolet nebude, ani páli žáha. Chtná a je po něm dobře. Biovinaři pěstují víno stejně jako jejich předci, na zdravých vinicích a jen zdravé odrůdy. Ošetření proti škodcům a plísním je jen na biologickém, přírodním základě. Místo pesticidů proti plevelém funguje biologická ochrana, s použitím rostlin i živočichů. Bioprovozy v Rakousku i Německu jsou opravdu trvale pod kontrolou státním i nezávislým kontrolním systém, a hlavně, vinaři jsou na svou produkci hrdi a nezkazí si jméno. Znám je osobně i už dest let a věřím jim, i jejich vínům.

Pěstují se také odolné odrůdy, které nepotřebují tolik ochrany. Jako příklad uvedu Müller Thurgau , odrůda je náchylná na choroby, proto ji v bioprodukci naleznete minimálně. Používají se i jiné druhy kvasnic, a hlavně je mnoho ruční práce, vše je šetrné k hroznům, vinic i přírodě. 

V biovínu získáte silnější prožitek, uděláte něco pro své zdraví, chránite přírodu. I když, cena za to je malinko vyšší, ale mám dojem, že v poslední době jsou ceny naší bioprodukce, vegan a hlavně se sníženým obsahem histaminu...pod běžnou cenou kvalitnějších tuzemských vín. A tak jen...na zdraví.

Horní index

Potřebujete více

informací o víně bez histaminu ??

Pak pište nebo volejte na tel. 776699966 nebo navštivte

www.bezhistaminu.eu


Název E-mail Zpráva Odeslat